Skip to main content

NOM messil tutvustati õdede õpet (11.03.2019)

Kuressaare spordihoones oli laupäeval võimalik tutvuda sellest sügisest Kuressaare haiglas algava rakenduskõrgharidusõppega.
NOM festivali raames toimunud ilu- ja tervisemessil oli saarlastele koju kätte toodavat õendusalast kõrgharidust tutvustamas Tallinna Tervishoiukõrgkooli (TTK) esindus.
TTK õe põhiõppe õppekava juht Jandra Ristikivi tõdes, et huvi Kuressaares avatava õe põhiõppe rühma võimaluste ja õppimistingimuste vastu oli messil piisavalt suur. „Inimesed tulevad juba väga konkreetsete küsimustega, mis tähendab, et nad on eelnevalt juba kusagilt infot saanud,“ märkis Ristikivi. Tema sõnul uurisid õeõppe huvilised neilt muuhulgas, kuidas õpe välja näeb, missugused on õppetsüklid ja kui tihti tuleb koolis käia.
Ristikivi tõi välja, et Kuressaare rühma õppima tulla soovijad peaksid kindlasti arvestama, et väga suur maht on iseseisval tööl. „Kui Tallinnas läbivad üliõpilased sama õppe, olles koolis esmaspäevast reedeni ja hommikust õhtuni, siis Kuressaare õpilastel on seesama õppemaht mahutatud õppetsüklisse,“ selgitas õppekava juht. Vanuselisi piiranguid õppida soovijaile tervishoiu kõrgkoolis ei seata.
„Pärnu õpperühmas on kõige vanem õppija olnud 60+ vanuses ja noorimad on tulnud kooli kohe peale gümnaasiumi lõpetamist,“ tõi Ristikivi näite ja kinnitas, et kõik õppurid on seni väga kenasti hakkama saanud.

Jagati ka õpimuljeid
Õpimuljeid oli messil võimalik küsida ka praeguste õpilaste käest. TTK Pärnu õppegrupi 3. kursuse üliõpilane Ervin Saatmäe julgustas kõiki saarlasi, kel õeameti vastu kutsumus, heast õpivõimalusest kinni haarama. „Selle ameti peal on töötamisvõimalusi väga palju ja töö kindlasti kunagi otsa ei saa,“ märkis ta.
„Tallinna ma õppima ei oleks läinud, sest see jääks minu jaoks liiga kaugeks,“ nentis Saatmäe. Tema sõnul ei peaks mehed õeametit kartma. „Erakorralise meditsiini ja intensiivravi osakondades meesõdesid juba on, tavaosakondades vähem,“ tähendas Saatmäe. Tema sõnul oleks väga hea, kui igas kiirabibrigaadis oleks lisaks autojuhile vähemalt üks meessoost meeskonnaliige veel. Rühmas, kus Saatmäe ise uut haridust omandab, on 24 naist ja neli meest.
Kandideerimiseks TTK õdede õppesse Kuressaare haiglas saab dokumente esitada 10. juunist 28. juunini. Kuressaare haiglasse saab sisseastumisdokumente tuua 25, juunil kell 10-16.
Avaaktus toimub 4. septembril Kuressaare haiglas.

Angela Randmets

Ilmus väljaandes Meie Maa