Skip to main content

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis arutleti poliitilisel debatil noorte vaimse tervise teemal | videsalvestis ja galerii

Poliitilisel debatil „Meie noored 2027" osalenud erakondade esindajad ja vaimse tervise eksperdid koos kõrgkooli rektori Ülle Ernitsaga.

 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli aulas toimus neljapäeval, 25. mail rahvatervise teemaline poliitiline debatt „Meie noored 2027", kus erakondade esindajad ja vaimse tervise eksperdid arutlesid noorte vaimse tervise teemal. 

Debatil otsiti vastuseid küsimustel „kuidas hindate noorte vaimse tervise olukorda 2023. aastal?“, „kuidas on planeeritud viia ellu koalitsioonileppesse kirjutatud „laiendame vaimse tervise nõustamise ja kaasnevate teenuste kättesaadavust“, „mida peab tegema, et vaimse tervise abi oleks noortele kättesaadavam?“, „kuidas on planeeritud väljaõppe korraldamine haridus- ja noorsootöötajatele vaimse tervise esmaabi pakkumiseks?“ ning „Millised on kaks kõige olulisemat soovitust poliitikutele, mida saaks ellu viia, et noorte vaimne tervis oleks parem aastaks 2027?“.

Arutelul osalesid Liina Kersna (Reformierakond), Renata Lukk (Eesti 200), Tuula Raidna (Rohelised), Lea Danilson-Järg (Isamaa), Heidi Kaldlaur (Parempoolsed), Natalie Mets (Sotsiaaldemokraadid), Ott Oja (Eesti Vaimse Tervise ja Heaolu Koalitsiooni tegevjuht) ja Grete Arro (haridus- ja keskkonnapsühholoog, Tallinna Ülikooli Haridusteaduste Instituudi teadur, Haridus- ja Teadusministeeriumi nõunik). 

Vaata poliitilise debati videosalvestist SIIN

Vaata poliitilise debati pildigaleriid SIIN.

Debati korraldasid kõrgkooli tervisedenduse õppekava esimese kursuse üliõpilased õppeaine Tervisemõjurid raames.

Image
poliitiline debatt 2023
Rahvatervise teemalisel poliitilisel debatil „Meie noored 2027" osalenud erakondade esindajad ja vaimse tervise eksperdid, kõrgkooli rektor Ülle Ernits ja debati korraldajad.