Skip to main content

„Õendussekkumiste klassifikatsioon (NIC)“ ja „Õendustulemuste klassifikatsioon (NOC)“ nüüd saadaval kõrgkooli raamatukogus

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli raamatukogus saab nüüdsest laenutada eesti keeles vastilmunud „Õendussekkumiste klassifikatsiooni (NIC)“ ja „Õendustulemuste klassifikatsiooni (NOC)“.

„Õendussekkumiste klassifikatsiooni (NIC)“ seitsmendas väljaandes standarditakse ja määratletakse õenduspraktika, -õppekavade ja uurimistöö teadmust. NIC annab edasi õenduse olemuse ning hõlbustab õendussekkumiste valimist ja dokumenteerimist digiajastule kohasel viisil. Seitsmes väljaanne sisaldab teiste seas 565 teaduspõhise sekkumise nimetust, 15 uut sekkumist ja 95 sekkumist uue, parandatud sisuga.

„Õendustulemuste klassifikatsiooni (NOC)“ uuendatud ja parandatud kuues väljaanne sisaldab muuhulgas 540 teaduspõhist tervisetulemust üksikisikute, pere- ja kogukondade õendustulemuste mõõtmise standardimiseks, 52 uut tervisetulemust, 55 parandatud tervisetulemust, erialaspetsiifiliste õendustulemuste loetelu, näiteid NOCi kasutamise kohta kliinilises praktikas, hariduses, uurimistöös ja erinevates tarkvaratoodetes ning esimest korda klientidest ülevaatajate arvustusi tervisetulemuste kohta.

Raamatukomplekti saab endale osta raamatupoest Krisostomus kas kohapeal (Raekoja plats 11, Tartu) või veebist

NB! Kõrgkooli raamatukogus saab laenutada ka kaheteistkümnendat NANDA-I õendusdiagnooside raamatut „Õendusdiagnoosid. Definitsioonid ja klassifikatsioon 2021–2023“.