Skip to main content

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool ja Sisekaitseakadeemia tõstsid lähisuhtevägivalla ühisseminariga teema teadlikkust


Tallinna Tervishoiu Kõrgkool ja Sisekaitseakadeemia pidasid 28. märtsil veebiplatvormi vahendusel ühisõppeaine „Lähisuhtevägivald ja juhtumi lahendamine“ lõpuseminari.

Sel aastal osales ühisõppeaines 26 üliõpilast mõlemast õppeasutusest – tulevased õed, ämmaemandad, politseitöötajad, vanglaametnikud ja päästeteenistujad. Õppeaine viisid läbi Sisekaitseakadeemia õppejõud Gerli Vaher ja Rauni Rohuniit ning Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Mare Tupits ja Marika Merits. Seminari aitasid korraldada Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli üliõpilased Kady Altdorf, Ave Barabaš ja Kristiina Talfeldt.

Vägivalla ennetusspetsialist Lääne-Harju politseijaoskonnast Getter Sondberg rääkis lähisuhtevägivalla olemusest politsei vaatenurgast, varasema kogemusnõustaja taustaga Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli üliõpilane Lisel Kroll pidas ettekande teemal „Kuidas kaitsta end kiusaja eest“. Saarema Naiste Tugikeskuse psühhosotsiaalne nõustaja Ly Ilves esines teemal „Lähisuhtevägivald ja selle mõju“ ning õppejõud Marika Merits tutvustas rakendusuuringut „Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppuritehoiakud naistevastasesse vägivalda“. Koos vaadati lühifilmi „Ohver“. Seminari vaheajal said osalejad tutvuda lähisuhtevägivalla teemaliste raamatutega.

Kokkuvõtteks tõdeti, et ühisõppeaine on jätkuvalt  oluline, et tõsta teemateadlikkust ning parendada tulevaste tervishoiu- ning sisekaitse valdkonna töötajate võrgustikukoostööd vägivalla ennetamisel ning tõhusama ohvriabi korraldamisel.