Skip to main content

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool pälvis kingiks kauni kunstiteose „Iseseisvus“

Külalisprofessor Dickon Weir-Hughes, õenduse õppetooli professor Kristi Rannus ja õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepp.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli aulas oli neljapäeval pidulik sündmus, kui avalikku loengut pidanud külalisprofessor Dickon Weir-Hughes andis kõrgkoolile ja õenduse õppetooli professorile Kristi Rannusele üle tekstiilist kunstiteose „Iseseisvus“, mille autoriks on Prantsusmaal elav briti kunstnik Ann Stephens.

Dr. Dickon Weir-Hughes kinkis kunstiteose Eesti õdede ja ämmaemandate ning nende märkimisväärsete saavutuste auks alates iseseisvumisest ning Eesti riigi iseseisvuse jätkumise ja kõigi Eesti inimeste turvalisuse nimel. Pidulik üleandmine toimus avaliku loengu „How to talk about the unspeakable“ alguses.

Image
Iseseisvus 2023
Ann Stephensi "Iseseisvus" (2023)

Suurbritanniast pärit Ann Stephens elab Edela-Prantsusmaal ning on oma kunstilise väljenduse vahendina viimase 15 aasta jooksul kasutanud tekstiili. Ta on kirglik vanade tekstiili ülejääkide ja pleekinud materjali kasutaja ja taaskasutaja. Tekstiilist kollaaž „Iseseisvus“ on loodud 2023. aastal Edela-Prantsusmaal Lot-et-Garonne'i departemangus, kasutades vanu kangaid, mis on kujundatud roostetanud metallesemete jäljendite ja loodusliku värvimise abil. Mõned väikesed fragmendid on värvitud, kasutades harilikku sinerõigast (Prantsuse taevasinine või Euroopa sinine), mida kasutati enne idast toodud indigot. Tumesinine ja valge lehe kujutis on ühe maailma vanima fotosinitrüki ehk tsüanotüüpia tulemus. Kõik kangaosad on õmmeldud kokku käsitsi, et moodustada ühtne tervik.

Vaata ka: Ann Stephensi kodulehekülg, Instagram ja Facebook